ISU podporuje protikorupčný pochod študentov

22. 5. 2017

Iniciatíva slovenských učiteľov pozorne a citlivo vníma iniciatívu našich študentov v ich odvážnom boji proti korupcii. Korupcia, klientelizmus a plytvanie verejnými prostriedkami je akútny a závažný problém, ktorý devalvuje morálku, na čo dopláca celá spoločnosť. Prerastá do všetkých odvetví a má negatívny dopad aj vo finančne poddimenzovanom školstve. Uvedomujeme si, že len aktívny tlak verejnosti môže naštartovať zmeny, na konci ktorých bude transparentná spoločnosť. Vážime si záujem študentov o veci verejné, ich angažovaný postoj, ktorým prelomili všeobecnú apatiu v spoločnosti. Vážime si podporu našich študentov, ktorí nikdy nechýbali na našich akciách organizovaných od roku 2012, kedy sa začala formovať naša iniciatíva.

My, pedagógovia z Iniciatívy slovenských učiteľov, podporujeme študentov v protestných aktivitách. Veríme, že tak ako v roku 1989 to budú práve oni, ktorí prispejú k pozitívnym zmenám na Slovensku. Vyzývame našich kolegov a ostatných občanov, aby sa pridali k ich podpore.