Poďakovanie

22. 3. 2016

Milí priatelia,

môže byť niečo vzácnejšie ako stretnúť človeka, ktorý vám nezištne pomôže? Keď sme v októbri začali organizovať akcie smerujúce k štrajku, netušili sme, čo všetko bude potrebné a ako to zvládneme. A veru, veľmi rýchlo sme narážali na naše limity. No vždy, keď sme už nevedeli, ako ďalej, objavil sa niekto z Vás a pomohol nám. Vďaka Vám sa veci dávali do pohybu a aj vďaka Vašej pomoci štrajk a všetky s ním súvisiace akcie prebehli bez problémov.

Do štrajku sme sa pustili preto, lebo sme uverili snu o lepšom školstve. Dúfali sme, že spolu s nami za lepším školstvom vykročia i ďalší naši kolegovia, a podarilo sa. Úspechom je, že aj veľká časť verejnosti pochopila, že náš protest nie je len o učiteľoch, ale predovšetkým o budúcnosti tejto spoločnosti. A naším šťastím je, že sme natrafili na Vás, ľudí z neučiteľského prostredia, ktorí nezištne obetovali učiteľskému štrajku svoj čas, energiu, schopnosti, vedomosti a mnoho ďalších vecí. Bez Vás by mnohé naše akcie vôbec neboli alebo by ich výsledok nebol taký, aký bol.

Ako učitelia sa pohybujeme v trochu nepraktickom prostredí a svet mimo školy je pre mnohých z nás trochu nezrozumiteľný. Je pre nás cťou a zároveň šťastím, že ste nám v ňom pomohli orientovať sa. Ukázali ste nám, že láskavosť, obetavosť a zanietenosť sú hodnoty, ktoré má zmysel žiakom vštepovať.

Milí priatelia, dovolíme si Vás tak nazvať, lebo priatelia sa správajú tak ako Vy, ďakujeme Vám a veríme, že Vás nesklameme.

Iniciatíva slovenských učiteľov